Storage Systems d.o.o

Preduzeće za proizvodnju, trgovinu i usluge Storage Systems d.o.o. bavi se izradom tehničkih rešenja, konsaltingom i opremanjem svih vrsta industrijskih skladišta, skladišno-distributivnih i logističkih sistema, uključujući i ponudu po principu “ključ u ruke”.

icon_widget_image Ponedeljak - Petak: 9:00 - 17:00; Subota: neradan dan icon_widget_image +381 11 311 2442 +381 11 311 2484 icon_widget_image office@storagesystems.rs dragana.kosanic@storagesystems.rs
Image Alt
Explore the Features

Automatski skladišni sistemi

Etiam scelerisque tortor at lectus dapibus, nec fermentum

Schedule

Automatski skladišni sistemi

Skladišni sistemi objedinjuju sve skladišne procese koji se odvijaju u skladišnim objektima shodno robi koja se skladišti i njenim karakteristikama. U okviru svakog skladišnog sistema, postoje podsistemi koji predstavljaju funkcionalno zaokružene celine na osnovu skladišnih procesa koji se u njima odvijaju.

Automatska skladišna rešenja zasnovana na inovativnoj tehnologiji omogućavaju izvanredno iskorišćenje prostora i znatne uštede u vremena i radnoj snazi. Automatizacija skladišnih sistema direktno povećava Vašu efikasnost i ekonomičnost u svakodnevnom radu i dugoročno podržava prosperitet Vašeg poslovanja.

Napredna tehnologija
Vertikalni karusel (Vertical Carousel module)

Kardex Remstar – Megamat RS

Baziran na principu takozvanog “Paternoster-a”, automatizovani vertikalni karusel pruža brz i precizan pristup robi koja se skladišti unutar mašine. Pogodan je za komisioniranje frekventnih artikala, budući da uređaj doprema željenu nosiljku do otvora za izuzimanje i ulaganje robe najkraćim mogućim putem (po principu rada “roba ka čoveku”). Konstrukcija mašine pruža maksimalni skladišni kapacitet sa minimalnom potrebnom površinom za postavljanje mašine.
Šta Vam nudimo

Atraktivna ponuda i godine iskustva

a

Podrška u realizaciji

Projektovanje automatskih sistema

Projektovanje automatskih skladišnih sistema za paletizovanu robu (AS/RS) i manje delove koji se odlažu u plastične kontejnere.

a

Stručnost i iskustvo

Izrada projektnih rešenja

Izrada projektnih (tehničkih) rešenja klasičnih skladišnih, skladišno-distributivnih i logisitičkih sistema vam je dostupna u okviru naše ponude.

a

Modernizacija poslovanja

Unapređenje komisioniranja

Primenom automatskih skladišnih mašina za skladištenje i komisioniranje unapređujemo proces prikupljanja porudžbina.

a

Automatizacija procesa

Projektovanje i realizacija sistema

Pružamo mogućnost projektovanja i realizacije automatskih skladišnih sistema u okviru vaših pogona i opreme koju koristite.

a

Profesionalni tim

Servisiranje skladišnih sistema

Možete da se oslonite za sveobuhvatnu servisnu podršku celokupne skladišne tehnologije u našoj ponudi.

a

Vertikalni i horizontalni karusel

Sistem za obezbeđivanje visokog intenziteta i tačnosti komisioniranja, visoku gustinu skladištenja i optimalno iskorišćenje prostora.

a

Vertikalni podizni sistem

Sistem kojima se postiže optimalna gustina skladištenja, visoka fleksibilnost, ergonomičnost i bezbednost uskladištene robe.

a

Automatski sistemi sa dizalicama, liftovima I šatl vozila (SBS/RS)

Sistem koji može podržati visoke zadate stope komsioniranja i iskorišćenje prostora, posebno kod sistema sa regalima višestruke dubine.

Kardex Remstar – Shuttle XP

Vertikalni podizni sistem (Vertical Lift Module)

U vertikalnom podiznom sistemu roba se odlaže na nosače tereta – “tacne”, uskladištene u police sa prednje i zadnje strane mašine, dok se krozu sredinu mašine kreće transportni uređaj koji obavlja vertikalno i horizontalno pomeranje “tacni” (u i iz polica, kao i do, i od otvora za izuzimanje i ulaganje robe). Lokacija skladištenja “tacne” po visini mašine određuje se na osnovu maksimalne visine robe na njoj, koja se meri svaki put pri ulasku “tacne” u mašinu. Na ovaj način ostvaruje se optimalna gustina skladištenja, visoka fleksibilnost, mogućnost primene efikasnih strategija skladištenja, ergonomičnost i bezbednost uskladištene robe.

Vertical Lift System

Kardex Remstar – Horizontal Carousel Module

Horizontalni karusel

Horizontalni karusel sastoji se od pogonskog lanca za koji su pričvršćene nosiljke tereta, koje se kreću po zatvorenoj kružnoj horizontalnoj putanji pogonskog lanca. Sa čeone strane sistema nalaze se stanice za ulaganje i izuzimanje (komisioniranje) robe iz nosiljki. Sistem obezbeđuje visok intenzitet i tačnost komisioniranja, visoku gustinu skladištenja i optimalno iskorišćenje raspoloživog prostora manjih visina. Prosec komisioniranja moguće je ostvariti i na više nivoa, postavljanjem hirozantalnih karusela jedog iznad drugog, ili primenom podizne platforme koja podiže rukovaoce na jedan ili dva nivoa komisioniranja (iznad nivoa poda) radi ostvarivanja komisioniranja na većim visinama nosiljki.

Horizontal Carousel

Kardex Remstar – Vertical Buffer Module

Automatski sistem sa dizalicom

Sistem se sastoji od automatske dizalice za manipulaciju plastičnim kontejnerima ili “tacnama”, koji se odlažu u regale sa obe strane hodnika automatske dizalice. Ulaganje i izuzimanje robe (komisioniranje) obavlja se preko stanica za komisioniranje, postavljenim sa čeone strane sistema. Za automatsko dopunjavanje ili izuzimanje skladišnih jedinica, mogu se postaviti dodatni otvori na bočnim stranama mašine. Sistem odlikuje izuzetno visoka brzina komisioniranja (po principu “roba ka čoveku), mala potrošnja energije, ergonomičnost, fleksibilnost pri rastu broja artikala u ograničenom skladišnom prostoru.

Vertical Buffer System

Integrisana rešenja

Primenom savremenih tehnologija unutrašnje logistike, nudimo Vam brzo dostupna rešenja skladišnih sistema koja pružaju prednosti i omogućuju uštede u poslovanju. Posvećeno i profesionalno vodimo klijenta kroz proces izbora i razvoja rešenja i stručno biramo tehnologiju skladištenja prema specifičnim potrebama klijenata, pri čemu je praktičnost i ekonomičnost primene u svakodnevnom radu naših klijenata naš apsolutni prioritet.

Kardex Remstar
Shuttle Based Storage and Retrieval System (SBS/RS)

Automatski sistem sa liftovima i šatl vozilima

Kod ovog sistema vertikalno kretanje skladišnih jedinica, koje mogu biti u obliku plastičnih kontejnera, kartonskih kutija ill “tacni”, obavlja se liftom postavljenim sa čeone strane regala, dok se horizontalni transport obavlja “šatl” vozilom. Svaki nivo regala najčešće ima svoje “šatl” vozilo, a postoje i rešenja u kojima “šatl” vozila može da pomoću lifta promeni regalni nivo u kome obavlja transport. Regali mogu biti jednostruke, dvostruke ili višestruke dubine. Sistem se odlikuje izuzetno visokim intenzitetom protoka skladišnih jedinica kroz sistem, koji mogu podržati visoke zadate stope komsioniranja i izuzetno visokim iskorišćenjem prostora.

Shuttle based storage
Bilo gde i bilo kad

Dostupnost kada vam je potrebna

Uz mogućnosti efikasne i ekonomične realizacije novih skladišnih sistema, imamo mogućnosti inostrane podrške. Konstantno povećavamo obim prodaje svih vrsta logističke opreme, a prvenstveno automatskih skladišnih mašina za skladištenje i komisioniranje malih i srednjih delova/pakovanja, kako i onih za skladištenje i komisioniranje delova velikog gabarita i mase. Naše višegodišnje iskustvo i stručnost omogućavaju nam da Vam pružimo najbolja rešenja sa najboljim odnosom cene i kvaliteta na tržištu.
350 350

Projektnih

Rešenja

170 170

Zadovoljnih

Klijenata

480 480

Opremljenih

Hala

870 870

Prodatih

Viljuškara

Pomoć u servisiranju

Pomoć u servisiranju AS/RS i mini-load AS/RS

Zamena oštećenih elemenata

Zamena oštećenih elemenata svih vrsta skladišne opreme klasičnih tehnologija skladištenja koju prodajemo.

Servisiranje skladišnih mašina

Servisiranje automatskih skladišnih mašina za skladištenje i komisioniranje (prikupljanje porudžbina) malih i srednjih delova (pakovanja) i automatskih skladišnih mašina za skladištenje i komisioniranje delova (pakovanja) velikog gabarita i mase.

Montaža i demontaža

Montaža i demontaža svih vrsta polovne skladišne opreme klasičnih tehnologija skladištenja ostalih proizvođača.